Duikstage Cerbère 2022 – Timon van Steenbergen

Vanuit Brussels Airport namen we het vliegtuig begin augustus richting Barcelona.

Bij aankomst in Barcelona stonden Patrick De Smet en Yves Delrue ons op te wachten om ons met de wagen mee te nemen richting Cerbère. Dit is de plaats waar we zouden verblijven en leren duiken.

In twee dagen tijd heb ik geleerd hoe om te gaan met de nodige apparatuur en hoe mijn evenwicht te bewaren tijdens het duiken. 

De eerste dag tijdens de ochtend, doken we samen met een instructeur eerst 5 meter, daarna 8 meter en al snel gingen we naar een diepte van 12 meter.

Tegen de middag kregen we informatie van Patrick over de laatste nieuwigheden rond de behandeling van Hemofilie.  Er werd gesproken over subcutane toediening en over hoe gentherapie werkt bij hemofilie. Dit vond ik zeer interessant.

L’expérience du stage de plongée

Momenteel blijft mijn voorkeur uitgaan om me verder intraveneus te behandelen omdat de gedachte om een naald in je buik te moeten prikken bij de subcutane toediening me niet fijn lijkt te zijn.

’s Avonds zijn we naar een plaatselijk feest geweest.

De derde dag werd onze kennis getest en werd er een theoretische toets afgenomen. Later die dag hebben we duikoefeningen gedaan.

De vierde dag was een supergave dag.  Tijdens de eerste duik werden er nog de nodige duikoefeningen gegeven maar bij de tweede duik zijn we maar liefst 20 meter diep gedoken.  Daarmee heb ik mijn certificaat niveau 1 behaald!

L’expérience du stage de plongée

Op de vijfde dag hebben we ’s ochtends gedoken. ‘s Middags zijn we een oud klooster en kasteel gaan bezoeken.  Later die dag bezochten we het wijndomein van Banyuls en kregen we een rondleiding met wijnproeverij.

Op de zesde en laatste dag hebben we tijdens de ochtend nog een laatste keer kunnen duiken want daarna was het alweer tijd om onze spullen in te pakken om via Barcelona weer naar huis te gaan.

Ik heb er ontzettend van genoten en ik wil jullie allemaal ontzettend bedanken dat ik hieraan heb mogen deelnemen (graag tot volgend jaar)

Timon van Steenbergen

Deelnemer duikstage 2022