Bel ons

+32 (0)460 35 23 02

 

Schrijf ons

De verspreiding van hemofilie in de wereld is overal vergelijkbaar. De ziekte treft zowat één man op tienduizend.

Spijtig genoeg zijn de diagnose en de behandeling van hemofilie moeilijk en duur. Men gaat er van uit dat 70% van de hemofiliepatiënten helemaal niet of slecht verzorgd wordt. De Wereldfederatie van Hemofilie (World Federation of Hemophilia), opgericht in 1963, werkt vastberaden om dit cijfer te verminderen: de laatste jaren werden meerdere successen geboekt voor wat betreft de oprichting van centra voor diagnose en behandeling en voor wat betreft de bevoorrading van geconcentreerde stollingsfactoren, in een omvangrijke reeks noodlijdende landen.

Bijna 147 landen maken deel uit van de Wereldfederatie, wat het bewijs levert van de buitengewone samenwerkingsdynamiek in een grote meerderheid van de landen van de wereld om hun regeringen en het publiek in het algemeen te sensibiliseren voor de inzet voor hemofilie en de behandeling ervan.

Onze Vereniging, stichtend lid van de Wereldfederatie van Hemofilie, neemt eveneens deel aan het programma 'Close the gap', dat beoogt om de ongelijke medische behandeling te herleiden tussen patiënten die leven in economisch bevoorrechte contreien en zij die geen toegang hebben tot de moderne geneeskunde voor de verzorging van hemofilie.

Onze kantoren

Bukenstraat 7, Buken - Kampenhout 1910 - België