Bel ons

+32 (0)460 35 23 02

 

Schrijf ons

Op 17 april 2024 is het Wereld Hemofilie Dag. Het thema van dit jaar is "Gelijke toegang voor iedereen: herkennen van alle bloedingsstoornissen". Partnerships, beleid en vooruitgang. Door het bewustzijn te vergroten en aandacht te vragen voor hemofilie en andere erfelijke bloedingsstoornissen, kunnen we duurzame en rechtvaardige toegang tot zorg en behandeling versterken.

Over hemofilie en andere bloedingsstoornissen.

Bij mensen met bloedingsstoornissen verloopt de stollingscascade niet zoals verwacht. Dit betekent dat deze mensen het risico lopen langer te bloeden dan normaal. Ook kan het voorkomen dat mensen met bloedingsstoornissen te maken krijgen met spontane bloedingen in de gewrichten, spieren of andere delen van hun lichaam wat kan leiden tot ontwikkelings- en motorische problemen.

Op 17 april 2024 komt de wereldwijde gemeenschap van bloedingsstoornissen samen om de Wereldhemofiliedag te vieren.

Het thema van het evenement dit jaar is "Gelijke toegang voor iedereen: het herkennen van alle bloedingsstoornissen ". De visie van de Wereldfederatie voor Hemofilie (WFH) - Behandeling voor Iedereen – gaat over een wereld waarin alle mensen met erfelijke bloedingsstoornissen toegang hebben tot zorg, ongeacht hun type bloedingsstoornis, geslacht, leeftijd of woonplaats. Laten we in april onze gemeenschap eer bewijzen en blijven werken aan een wereld waarin iedereen - met hemofilie A of B, de ziekte van von Willebrand of een andere bloedingsstoornis - toegang heeft tot diagnose, behandeling en allesomvattende zorg.

U kunt helpen het bewustzijn te vergroten:

  • Communiceer op sociale media door te posten over erfelijke bloedingsstoornissen op Facebook, Twitter en LinkedIn en gebruik te maken van de hashtags #WorldHemophiliaDay, #WHD2024 en #LightItUpRed
  • Sensibilisering op 17 april 2024 op sociale netwerken door beelden met een rode kleur (licht, kleding, ....) te tonen
  • Steun de inzet van de vereniging AHVH door een donatie te doen
  • Vertel jouw verhaal, dat van jou of dat van een dierbare, leg de impact van erfelijke bloedingsstoornissen uit en de verhalen van anderen

We wensen u een fijne 17 april 2024,

Het AHVH team.

Onze kantoren

Bukenstraat 7, Buken - Kampenhout 1910 - België