Bel ons

+32 (0)460 35 23 02

 

Schrijf ons

 

 

Net als het effect van de baby boom in de jaren zestig, een grote sprong voor de wereldbevolking, weerspiegeld zich dit binnen onze vereniging. De groep van senioren patiënten of anders gezegd: "de 50 +”, hun aantal blijft groeien en maakt vandaag het belangrijkste deel uit van de vereniging.

Het AHVH heeft de afgelopen jaren een bijzondere aandacht geschonken aan deze leden. Deze groep van patiënten, heeft niet dadelijk genoten van de profylactische behandeling, die onze jongere generatie momenteel gelukkig kennen, lijden meestal onder de zeer zware gevolgen van de ziekte, maar ook met de inherente pathologieën van het veroudering proces.

Dankzij de vooruitgang op het gebied van hematologie en genetica vormt dit hier een onbekende situatie tot heden. Dit feit staat vast, de vereniging staat vóór nieuwe doelstellingen en er moeten nieuwe antwoorden gezocht worden op de vragen van deze specifieke groep, maar ook moet er gewerkt worden aan innovatieve en verstandige voorstellen.

Een toenadering met verenigingen van onze buurlanden, informatie-uitwisseling, productieve vergaderingen vinden plaats. Dit vereist extra financiële inbreng.

 

Dankzij de moderne behandelingstechnieken bereiken meer en meer hemofiliepatiënten de gezegende leeftijd ... Wij kennen vandaag een demografische curve die vergelijkbaar is met de normale populatie. Dit is uiteraard het resultaat van de voortuitgang in de geneeskunde en de doeltreffende behandeling van hemofilie. Wij weten ook dat wanneer we tot vandaag niet kunnen genezen van hemofilie, wij ons echter wel en goed kunnen verzorgen en herhaalde bloedingen in de gewrichten en spieren kunnen vermijden. De doeltreffende behandeling van hemofilie laat ons toe onze mobiliteit te vrijwaren.

Onze kantoren

Bukenstraat 7, Buken - Kampenhout 1910 - België