De applicatie Florio

Beste leden

2020 bleek een jaar van vele uitdagingen.
Over het hele land zijn thuiswerken en webinars het nieuwe normaal.  Ook met de vereniging zoeken we naar manieren om toch goed geconnecteerd te blijven met onze leden en artsen bouwen ook steeds meer tele-consultaties in. Uitdagingen stimuleren tegelijk ook creativiteit en innovaties op het gebied van gezondheid en de organisatie van de zorg.

Een voorbeeld van zo een innovatie die er vandaag uitspringt op het gebied van hemofiliezorg is de nieuwe app florio® HAEMO.

 Wat is florio® HAEMO?

Het florio® HAEMO platform bestaat uit een app voor patiënten en een dashboard voor artsen, gebouwd met de meest recente technologieën. Als persoon met hemofilie die een profylactische factorbehandeling gebruikt,

De florio® HAEMO app geeft in één oogopslag een inschatting weer  van je plasma-factorconcentratie op elk moment van  de dag/nacht. Dit kan omdat de florio® HAEMO app rechtstreeks verbonden is met jouw behandelcentrum en je persoonlijke gegevens, zoals je PK- waarden.

Je kan je bestaande fitnesstracker koppelen en zelf je injecties, bloedingen, pijn en welbevinden in florio® HAEMO registreren. Jouw arts kan al deze data consulteren  in zijn/haar florio® HAEMO - dashboard. 

Ook je voorraadbeheer wordt vergemakkelijkt aan de hand van een QR code scanner  waarmee je rechtstreeks je geneesmiddel en het bijhorende lotnummer bewaart . Je krijgt ook automatische herinneringen wanneer het tijd is om extra voorraad te voorzien!

 Tijdens een consultatie is het niet eenvoudig om je alle voorvallen (bloedingen, pijn, omstandigheden) te herinneren van de voorbije maanden. Florio® HAEMO houdt een overzicht doorheen de tijd bij en biedt op data gebaseerde inzichten die zorgen voor diepgaandere gesprekken tijdens de consultaties. Hierdoor kunnen je zorg en je behandelplan nog beter worden afgestemd op jouw maat!

AHVH testte de app alvast voor jou uit en we kunnen zeggen dat het een heel eenvoudige en intuïtieve applicatie is die het inderdaad allemaal makkelijker maakt. 

De app is een CE (Conformité Européenne) gemarkeerde Medical Device en is tevens goedgekeurd door mHealth, opgericht door het ministerie van volksgezondheid, waardoor je de garantie hebt dat je data veilig zijn en correct beheerd worden.

Florio® HAEMO moet eerst door je arts voor jou geactiveerd worden alvorens je de app kan gebruiken. Florio® HAEMO geeft geen medisch advies en kan uiteraard nooit de instructies van je arts vervangen. Praat erover met je arts.