Patrick Finders-Binje overleden

Eerbetoon van de Vereniging van Hemofilie- en von Willebrandpatiënten

Met droefheid melden wij u het overlijden van Patrick Finders-Binje (ondervoorzitter van de AHVH) aan. Wekenlang heeft hij gevochten tegen het coronavirus. Ons hart gaat uit naar zijn familie, we wensen hen veel moed toe in deze moeilijke periode. Mogen alle mooie herinneringen aan hem het verdriet wat dragelijker maken.

In de vereniging stond Patrick aan de basis van de realisatie en de begeleiding van alle projecten. Hij bekommerde zich om onze administratie, onze geloofwaardigheid, onze dynamiek en onze toekomst. Patrick stak ten volle zijn energie in het succesvol maken van de jeugdactiviteiten. Bovendien stond hij in voor de samenwerking met onze Ivoriaanse correspondenten en jaarlijks bood hij tieners de mooie ervaring van het diepzeeduiken aan.

93160300

We zullen ons Patrick altijd herinneren als een vriendelijke en joviale persoon, die zijn grenzen durfde overschrijden voor het welzijn van anderen. Hij was een vaste waarde binnen de organisatie van onze zomerkampen. Vragen over de gezondheid van onze hemofiliepatiënten en hun ouders beantwoordde hij steeds met de nodige empathie.

Tijdens onze samenkomsten, symposia en jeugdkampen gaf hij telkens het beste van zichzelf: zijn warme glimlach, welgemeende vriendelijkheid en paraatheid voor onze collega’s van de vereniging. Voor ons had hij, thuis in Jette, zelfs een ruimte voorzien, waar we vele vergaderingen hebben gehouden.

Onze vriend werd zwaar getroffen door het verraderlijke coronavirus, dat iedereen op dit moment zorgen baart. Ondanks een zeer toegewijd team, dat hem voortdurend omringde, verloor hij na meerdere weken de strijd.
Het leven met hemofilie vormde voor hem dagelijks een uitdaging, maar op alle vlak bleef hij het gezicht van het optimisme.

Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn geliefde familie: Axelle, Delphine, Aurélie, Laudine… Patrick laat de herinnering van een goede man en liefdevolle vader achter.

Velen van ons hebben vandaag een ware vriend / broer verloren.
“Pat, we gaan je missen, maar nooit vergeten! Rust in vrede...”

Wegens de coronamaatregelen zal Patricks afscheid in besloten kring plaatsvinden. De AHVH zal uw steunbetuigingen verzamelen en ze aan de familie overhandigen.


Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
14 april 2020