AH-VH

AHVH en zijn groep 50 +

Net als het effect van de baby boom in de jaren zestig, een grote sprong voor de wereldbevolking, weerspiegeld zich dit binnen onze vereniging. De groep van senioren patiënten of anders gezegd: "de 50 +”, hun aantal blijft groeien en maakt vandaag het belangrijkste deel uit van de vereniging.

Het AHVH heeft de afgelopen jaren een bijzondere aandacht geschonken aan deze leden. Deze groep van patiënten, heeft niet dadelijk genoten van de profylactische behandeling, die onze jongere generatie momenteel gelukkig kennen, lijden meestal onder de zeer zware gevolgen van de ziekte, maar ook met de inherente pathologieën van het veroudering proces.

Dankzij de vooruitgang op het gebied van hematologie en genetica vormt dit hier een onbekende situatie tot heden. Dit feit staat vast, de vereniging staat vóór nieuwe doelstellingen en er moeten nieuwe antwoorden gezocht worden op de vragen van deze specifieke groep, maar ook moet er gewerkt worden aan innovatieve en verstandige voorstellen.

Een toenadering met verenigingen van onze buurlanden, informatie-uitwisseling, productieve vergaderingen vinden plaats. Dit vereist extra financiële inbreng.

Begin dit jaar hebben de verantwoordelijken van de groep 50 + een sensibilisatie actie gevoerd bij diverse stichtingen, verenigingen en farmaceutische bedrijven om door middel van donaties, legaten, sponsoring geplande projecten in 2015 te kunnen realiseren.

Plaats reactie


U bevindt zich hier: AHVH INFORMATIE Het dagelijkse leven Senioren AHVH en zijn groep 50 +